Így nézhetnek ki az intelligens szerződések 10 év múlva

Okos szerződések a jövőben

Az okosszerződéses blokkláncok következő tíz éve nagy változásokat hozhat.

Eddig egy szép új világot építettünk, de mostantól minden más lesz?

Az intelligens szerződések fejlesztésének első tíz év a Bitcoin eredeti értékein alapult. A cenzúraállóság, nyílt forráskód, engedély nélküliség, és egy igazságosabb internet építésének lehetősége volt a központban.

Ez azonban mára megváltozott.

Ma ezek az ideológiai alapelvek szembekerültek a piaci elvárásokkal. Egyre inkább a teljesítményt, költséghatékonyságot, nyereségességet és megfelelőséget helyezik előtérbe.

Ahogy a mainstream piaci értékek összeolvadnak a blokkláncok eredeti elveivel, a következő évek új irányba terelik majd a technológiát.

Sok jelenlegi felhasználási terület – mint például a stabilcoinok vagy a nyitott pénzügyi rendszerek – már nem teljesen decentralizált. De ettől függetlenül kihasználják a blokklánc átláthatóságát és interoperabilitását.

Az alkalmazások is egyre inkább elvonatkoztatnak az eredeti blokkláncok kriptovalutáitól, amelyek korábban az „internet pénzeként” szolgáltak. Ez pedig sokakat elgondolkodtat annak kapcsán, hogy mi a szerepe a legnagyobb kriptovalutáknak a következő generációs rendszerekben.

Bár ez az irányváltást nehéz pontosen előre jelezni, még nem jelenti a szektor végét. Sokkal inkább beszélhetünk a kezdet végéről. látjuk. A kriptovaluták világának kereskedelmi elfogadottsága már nem csak elkezdődött, hanem gőzerővel halad előr – ami kompromisszumokkal is jár. Ezek a kompromisszumok lehetőséget adnak arra, hogy a jó ötletek szélesebb közönséghez jussanak el, és nagyobb hatást érjenek el.

A decentralizáció például sokszor háttérbe szorulhat a skálázhatóság érdekében. De ha ez működik, akkor a következő lépés a decentralizáció javítása lehet.

Így a kriptovaluták kereskedelmi térnyerése szerintem inkább lehetőséget jelent, nem pedig veszélyt. Az igazi esélyt csak most kapja meg a szektor, csak tudni kell élni vele.

Mi az az intelligens szerződés?

Az intelligens szerződéseket általában a megállapodások végrehajtásának automatizálására használják. Így minden résztvevő azonnal biztos lehet a végeredményben, közvetítő közreműködése vagy időveszteség nélkül.

Automatizálhatják a munkafolyamatot is, és az előre meghatározott feltételek teljesülése esetén elindítják a következő műveletet.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes