A csődbement FTX felhasználóinak a vártnál jóval kevesebb járhat vissza

ftx csőd felhasználói

Az FTX összeomlása után a FTT token több mint 80%-ot bvesztett értékéből. Emiatt a csődbement kriptokereskedési platform több mint 2 milliárd dollárnyi ügyfélvagyon veszett el.

A csődment FTX felhasználóinak kevesebb pénz járhat vissza

A legfrissebb dokumentumok alapján az FTX hitelezői csupán 10–25%-át kaphatják vissza a befektetett kriptovalutájuknak.

Egy aktivista elmondta, hogy a hitelezők a visszatérítéseket az alapján kapják meg, hogy milyen árak voltak a csődbejelentés napján. Akkor azonban még a kriptovaluta árfolyamok sokkal alacsonyabb szinten álltak, mint most. Például, a Bitcoin ára körülbelül 16 000 dollár volt a csőd idején.

Ez a döntés természetesen nagy felháborodást váltott ki az FTX hitelezői körében, akik szerint az így kapott összeg messze nem fedezi a veszteségeiket. Többen beszámoltak arról, hogy komoly mentális problémákkal küzdenek, pánikrohamokat kapnak. De hallani válásokról, sőt akár öngyilkossági gondolatok is megjelentek, mivel életük megtakarítása tűnt el egy pillanat alatt.

Ezért most ismét szeretnélek megkérni, hogy csak annyi pénzt tárolj kereskedési platformon, ami feltétlenül szükséges. Hiszen láthatod, akár a világ egyik legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje is csődbe mehet egyik napról a másikra. 

Az FTX ügyfelei lassan 2 éve várják a pénzüket, az Mt.Gox ügyfelei pedig 10 éve!

Kavuri szerint Sam Bankman-Fried megszegte az FTX szolgáltatási feltételeit és a tulajdonjogok alapvető szabályait azzal, hogy az ügyfelek pénzét adósságok kifizetésére használta fel.

  1. szeptember 6-án az FTX megállapodást kötött az Emergent Technologies nevű céggel – amelyet Bankman-Fried alapított –, hogy 600 millió dollár értékű Robinhood részvényt biztosítsanak a hitelezők kifizetésére.

Többen ellenezték az FTX csődrendezési tervét. Egy amerikai vagyonkezelő például kifogásolta, hogy a terv túlzott jogi védelmet nyújt az FTX csődbiztosainak. Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) szintén jelezte, hogy kifogást emel, ha a volt tőzsde stabilcoinokkal próbálja meg kártalanítani az ügyfeleket.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes