Elon Musk megint nyomja a kutyás mémcoint, érdemes bevásárolni Dogecoinból?

Elon Musk Dogecoin Trump hatékonysági biztos

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója egy bejegyzésben megismételte, hogy támogatja Donald Trump amerikai elnökjelöltet. És ezúttal nem maradhatott le kedvenc mémcoinja, a Dogecoin sem a képről. A bejegyzés utalt Trump által javasolt tervre is, hogy újraválasztása esetén Musk vezetné a kormány hatékonysági bizottságát.

Elon Musk ismét promózza a Dogecoint

Elon Musk korábban már hangot adott a D.O.G.E ötletének az X-en, mondván, hogy a Department of Government Efficiency (D.O.G.E.) „epikus lesz”. Úgy tűnik, ez az első alkalom, hogy a világ leggazdagabb embere ugyanabban a beszélgetésben megemlíti a DOGE szót és Trumpot is.

Musk legutóbbi próbálkozásai a Dogecoin rally felélesztésére azonban kiábrándító véget ért.

Az X-en szombat reggel közzétett bejegyzésében egy kép szerepel, amelyen ő és Donald Trump a fehér ház előtt pózolnak. A Doge bevonása a Trump posztokba kicsit erőltetettnek tűnik, amely sokak szerint csak egy béna trükk, hogy újra lángra lobbantsa a közösségi médiában a mémérme iránti őrületet.

Donald Trump pénteken egy michigani nagygyűlésen kijelentette, hogy megválasztása esetén Elon Muskot az ország „költségcsökkentőjévé” tenné. Trump kijelentette:

„Meg fogom szerezni Elont, ő ebben nagyszerű, ő lesz a költségcsökkentőnk.”

Trump úgy véli, hogy Musk nem tudja teljes munkaidőben betölteni ezt a posztot, mivel egy kicsit elfoglalt a rakéták kilövésével, de ez nem probléma. A elnökjelölt megemlítette, hogy Elon ezt a munkát ingyen fogja végezni, de tevékeny lesz, hogy az ország újra nagyszerű legyen. A Tesla vezérigazgatójának legutóbbi plakátlépése ezt a friss incidenst követően történt, ahol úgy tűnik, megerősíti Trump kijelentését.

A Dogecoin ismét a középpontba kerülhet?

A Dogecoin bedobása kampány közben már szinte nem is számít meglepetésnek a kriptoközösség számára. Ez egyike azoknak a lépéseknek, amelyeket mindenki, aki követi a kampányt, már már megjósolta.

A digitális eszközök a 2024-es amerikai választások egyik forró témája. Elon Musk támogatja Donald Trumpot az elnökválasztási versenyben, és Trump kinevezné Muskot a költségcsökkentési hatóság vezetőjévé.

Musk az X-en előszeretettel népszerűsítette korábban a Dogecoint. Még 2022-ben kijelentette, hogy cége elfogadja majd a DOGE-t a Las Vegas-i Loop tranzitrendszeren való utazásokért. Eközben a Tesla már most is elfogadja a kutyatémájú mémérmét bizonyos árucikkek megvásárlásához.

A Dogecoin az elmúlt 30 napban több mint 22%-os emelkedést regisztrált. Ennek ellenére az elmúlt 60 napban 5%-kal csökkent az árfolyam.

A DOGE árfolyama némileg megugrott, miután Musk kihelyezte a posztot az X-en. A Dogecoin 0,123 dolláros átlagáron forog, ami még mindig 83%-kal alacsonyabb a 2021. május 8-án rögzített 0,73 dolláros történelmi csúcs volt.

Ha az elnökválasztási hajrá részévé válik a kutyás mémcoin, az 2021-hez hasonlóan folyamatos árfolyam lökéseket indukálhat az Dogecoin árában. De vigyázat! Elon Musk néha kegyes a kutyás coinnal, néha viszont kegyetlenül odacsap. Elég egy negatív hangvételű poszt és a DOGE ára földbe állhat – a befektetők még hallgatnak Muskra a témában. Ezért csak annyi a biztos, hogy a dogecoin árfolyama jelentős árfolyam volatilitáson mehet keresztül a jövőben.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes