Itt valami nagyon nem működik: második alkalommal törték fel az Onyx rendszerét

Onyx defi támadás

Az Onyx DeFi protokoll ismét támadás áldozata lett, ezúttal 3,2 millió dolláros a veszteség. Ez egy éven belül már a második második hasonló támadás, ami a rendszert érintette. 

Feltörték az Onyx Defi protokoll rendszerét

Az Onyx saját jelentése szerint 3,2 millió dollár értékben szívtak le tokeneket a hálózatról. Ez egy éven belül a második támadás, tavaly októberben 2,1 millió dolláros veszteséget szenvedtek el.

A közelmúltban végrehajtott támadás egy rosszindulatú intelligens szerződést tartalmazott: Ez a fokrolt Compound V2 kódbázis ismert sebezhetőségeit használta ki. Ez vezetett ahhoz, hogy stabil érméket, köztük VUSD-t, DAI-t és Tethert lopjanak el a protokollt kihasználva.

A biztonsági cégek gyanús tranzakciókat észleltek a támadást megelőzően. A feltételezett támadó jelentős lopott vagyonnal rendelkezik, de még nem váltotta át a tokeneket.

A Fuzzland alapítója külön jelezte, hogy a sebezhetőségeket maga az Onyx vezette be, rávilágítva a logikájukkal és a szerződésérvényesítésükkel kapcsolatos problémákra.

Mire jó az Onyx?

Az Onyx egy decentralizált platform, amely az Ethereum blokklánc DeFi területén belüli peer-to-peer hitelezésre összpontosít. Támogatja a különféle digitális eszközöket, mint például az Ethereum (ETH), az ERC-20 tokenek, az NFT-ket és az ERC-1155 tokenek, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy intelligens szerződéseken keresztül kölcsönözzenek és kölcsönözzenek. Ami egyedivé teszi a platformot, az az NFT-k fedezetként felhasználhatóak, ami növeli a hitelfelvételi kapacitást.

Ezt az Onyx Protokollt az Onyxcoin (XCN) hajtja, amely a protokoll irányítási és segédprogram tokenjeként is szolgál. A rendszeren keresztül történő kölcsönfelvételhez nincs szükség havi törlesztésre vagy lejárati dátumok megadására, amíg a fedezet elegendő marad.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes