Egy amerikai letétkezelő mostantól kriptoszolgáltatást is nyújt, új út nyílik meg a Wall Street előtt

Bank of NY kriptovaluta letétkezelési szolgáltatás

A Bank of New York Mellon Corp. (BNY) a digitális eszközök új letétkezelési szolgáltatásának lehetőségét vizsgálja. Olyan termékekről beszélünk amelyek túlmutathatnak a Bitcoin és Ether tőzsdén kereskedett alapokon (ETF).

Kriptovaluta letétkezelés

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) elnöke, Gary Gensler jelezte, hogy a BNY által javasolt struktúra rugalmas, és nem korlátozódik bizonyos kriptovalutákra. A közelmúltban a BNY egy tervet mutatott be a SEC-nek e digitális eszközök letéti védelmére, amely intézkedéseket tartalmaz az ügyfelek pénzeszközeinek védelmére vonatkoztóan. Akkoris, ha a bank fizetésképtelenné válik.

A SEC nem kifogásolta a BNY terveit. Ezzel megerősített, hogy szerkezete megfelel a digitális eszközök értékéséneknek banki mérlegben való jelentésére vonatkozó szabályozási követelményeknek.

Gensler kiemelte, hogy míg a kezdeti megbeszélés a Bitcoinra és az Etherre összpontosított, maga a letéti struktúra nem kötődik egyetlen kriptovalutához sem.

Jelenleg a Bitcoin és az Ether az egyetlen kriptovaluta ETF, amelyet az Egyesült Államok szabályozói jóváhagytak. Ezzel a termékkel viszont egy teljesen új szintre emelhetnék a pénzügyi intézmények befektetőknek nyújtott kriptovaluta termékpalettáikat.

A BNY terve magában foglalja az egyedi kriptopénztárcák létrehozását, amelyek külön bankszámlákhoz kapcsolódnak. Ez biztosítja, hogy az ügyfelek eszközei ne keveredjenek a bank saját eszközeivel. Ezt a struktúrát úgy alakították ki, hogy csőd esetén előnyben részesítse az ügyfelek pénzeszközeit. Ez az utóbbi időben kritikus probléma volt a kriptoplatformok, például a Celsius Network és az FTX közelmúltbeli csődjei során.

Gensler elismerte a BNY erőfeszítéseit a biztonságos letétkezelési keretrendszer kialakításában, és kijelentette, hogy minden hasonló struktúrát alkalmazó bank hasonló hatósági jóváhagyást kap. Ezenkívül a bankoknak zöld utat kell kapniuk a szabályozóiktól a digitális eszközök őrzésére.

A kripto letétkezelési piac értéke hozzávetőleg 300 millió dollár jelenleg, de gyorsan növekszik. Sok nem banki szolgáltató lényegesen magasabb díjat számít fel ezekért a szolgáltatásokért, mint a hagyományos vagyonőrzés és letétkezelés során, mert tudják – egyelőre még – egyeduralkodók a piacon.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes