350 millió dollárt ér ez az új adatbázis rendszer, ami a web3 alapja lehet

Initia startup crypto

Az Initia 14 millió dollárt gyűjtött össze az A sorozatú finanszírozási körben, így a teljes finanszírozása már 22,5 millió dollárra nőtt. Ezzel a legutóbbi körrel az Initia tokenjeit 350 millió dollárra értékelték, a közelgő mainnet és token kibocsátás előtt.

A finanszírozást a Theory Ventures vezette, a Delphi Ventures, a Hack VC és más angyal befektetők támogatásával.

Az Initia egy Layer 1 blokkláncot és egy olyan rendszert épít az egymással összekapcsolt adatok összesítéshez, amelyek gyorsabbá és hatékonyabbá teszik a blokklánc tranzakciókat. Már 12 projekt használja az Initia technológiáját a 2. rétegű hálózatok létrehozásához.

A mainnet és a token bevezetése a következő két hónapon belül várható. A projekt már túl van egy nyilvános teszthálózat elindításán, amely több mint 125 millió tranzakciót sikeresen kezelt.

Initia token és hálózat

Az Initia rendszerét így magyarázta el egy befektető.

„Ha a web3-on belül szeretnél alkalmazást építeni, az egy ötrétegű torta. Valószínűleg egy egyszerűbb tortával szeretnél kezdeni, és ahogy nő, cseréled majd ki a különböző rétegeket” – mondta Tomasz Tunguz a népszerű tech blogger. Ezek a rétegek olyan funkciókat tartalmaznak, mint a például konszenzus (ahol a hálózati érvényesítők megállapodnak a blokklánc aktuális állapotáról) és az adatok elérhetősége (ahol a blokklánc állapotát közzéteszik a blokkláncon).

Előfordulhat, hogy a fejlesztők módosítani szeretnének a decentralizált adatbázisok bizonyos teljesítményjellemzőköit a biztonság veszélyeztetése nélkül.

„A pénzügyi alkalmazásokhoz alacsony késleltetést szeretnének. Különböző típusú alkalmazások esetén azonban nagy biztonságra van szükség. Ez az összesítés (rollup) szolgáltatásként vagy L2-ként lehet elérni jelenleg” – mondta Tunguz.

Az Initia mindkét újítást ötvözi, valamint az azonnali kompatibilitást ad a legtöbb blokklánchoz. Így a fejlesztők számára ez egy nagyszerű indulási alap.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes