A kriptovaluta bányászgépek is értékpapírnak számítanak az USA-ban?!

kriptovaluta bányászat értékpapír kibocsátásnak minősül

A Green United LLC-nek nem sikerült meggyőznie a szövetségi bíróságot, hogy utasítsa el az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) által benyújtott polgári per, amit csalás elleni indított.

A SEC szerint a bitcoin bányászgépek is értékpapírok

A SEC azt állítja, hogy a Green United kriptovaluta bányászathoz használt dobozok [igen, ez így szerepel a vádirati anyagban, hogy a bányászgépek boxok, azaz dobozok WTF?!] egy értékpapír-tranzakció részét képezték.

Ann Marie McIff Allen bíró a Utah-i Kerületi Bíróságon úgy döntött, hogy a SEC jogosan állította azt, hogy ezek a bányászdobozok a befogadási megállapodással párosítva biztosítékot képeznek az értékpapírtranzakciók mögött.

Az ügy arra fókuszál, hogy a bányászati ​​hardver és a tárhelyszerződés közös vállalkozást hozott-e létre, ahol a befektetők a cég erőfeszítéseiből hasznot vártak-e. Ez a koncepció a “Howey-teszten” alapul, amely meghatározza, hogy az Egyesült Államok törvényei szerint mi minősül befektetési szerződésnek.

Csalás, értékpapír tranzakció vagy felhő bányászat?

A SEC azzal vádolja a Green Unitedet, hogy félrevezeti a befektetőket azzal, hogy megígérte, hogy bányászati ​​berendezéseik digitális tokeneket bányásznak. Ehelyett a cég állítólag előre megvásárolt, kibányászott tokeneket terjesztett, hogy úgy tűnjön, a bányászati ​​művelet sikeres volt. Azaz egyáltalán nem is bányászott.

A SEC azt állítja, hogy a Green United 18 millió dollárt gyűjtött be befektetőktől. De a bányászott “GREEN” nevű kriptovalutának nem volt valós piaci értéke. A Green United megpróbálta elvetni az ügyet, azzal érvelve, hogy nem volt szó értékpapír-tranzakcióról, és a SEC túllépte a hatáskörét azzal, hogy a bér kriptobányászatot értékpapírnak minősítette.

A bíróság azonban elutasította ezeket az érveket, kijelentve, hogy a SEC megfelelően állította a csalást, és megállapította a befektetési szerződés elemeit, beleértve a közös vállalkozást is fennállnak. Az ügyben a SEC tovább nyomoz a Green United felelősségre vonása kapcsán a befektetői félrevezetése miatt.

De mit is jelent ez? Az egy dolog, hogy van olyan befektetési cég, amely felhőbányászat álcája mögé bújva verné át a befektetőket. Teljesen rendben is van, hogy számoltassa el ezeket a szereplőket és szorítsa vissza a csalásokat a piacon, ahol csak tudja.

A SEC és a bíróság azonban ezzel a lépéssel rálépett egy útra. Nem csak a token kibocsátásra, hanem a tokenek bányászatára is szeretné kiterjeszteni az értékpapír törvény hatályát. Azaz regisztrálni kéne az így – decentralizáltan – forgalomba kerülő tokeneket. OK, boomer, de hogy?!

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes