Az Ethereum fejlesztők megerősítették, hogy a következő Petra frissítés két részletben történik majd meg

Ethereum pectra frissítés

Az Ethereum fejlesztői úgy döntöttek, hogy a közelgő Ethereum hard forkot, a Pectra frissítést két csomagban hajták majd végre. A kettéválasztás oka, hogy csökkentsék a bonyolultságot és a hibák kockázatát.

A Pectra frissítés két részletben érkezik

Az első frissítés nyolc Ethereum fejlesztési javaslatot (EIP) tartalmaz, beleértve az EIP-7702-et, amelynek célja a pénztárca felhasználói élményének javítása.

A második frissítés tartalma egyelőre még megbeszélés alatt áll. Ide tartozik majd az Ethereum virtuális gép és az olyan új funkciók, mint például a Peerdas változtatása. A PeerDAS biztosítja az adatok összesítének hálózaton történő elosztásának módját a méretezhetőség érdekében: Ez azt jelenti, hogy az Ethereum magprotokoll csak az L2 adatproblémát oldja meg, míg az összes többi szempontot az egyes összesítő szolgáltatók oldják meg. Ezzel skálázhatóbbá és gyorsabbá tehető az Ethereum hálózata és a ráépülő L2 megoldások.

A fejlesztők hangsúlyozták annak fontosságát, hogy a hatókör minél szűkebb legyen az első frissítéshez, ez a második hard fork gyorsabb telepítését is biztosítja majd.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes