Jöhetnek az opciós termékek is a Bitcoin piacára

bitcoin opció kereskedése

A SEC az év elején jóváhagyta az azonnali bitcoin ETF-eket az amerikai. Azonban még nem hagyta jóvá az ezekre a termékekre épülő opciók a tőzsdei kereskedését. Most azonban ez megváltozik.

Bitcoin opciók az amerikai piacon

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete pénteken jóváhagyta a BlackRock azon javaslatát, hogy tőzsdén jegyzett spot bitcoin befektetési alapjára épülő bitcoin opciói kereskedését a tőzsdén is elérhetővé tegye.

A SEC közölte, hogy “gyorsított úton” engedélyezi a világ legnagyobb vagyonkezelőjét, a BlackRockot, hogy listázza ezeket az iShares alapú Bitcoin opciókat.
ó

A péntek este közzétett jelentésből az is kiderült a Nasdaqon lehet majd először kereskedni ezekkel az opciókkal.

“A Bizottság azért teszi közzé ezt a közleményt, hogy észrevételeket kérjen az érdekeltektől a módosítással kapcsolatban, és gyorsított módon hagyja jóvá a javasolt szabálymódosítást, a módosított formában” – írja a SEC.”

A SEC januárban számos azonnali Bitcoin ETF-et hagyott jóvá, köztük olyan cégek, mint a BlackRock, a Grayscale és a Fidelity. Mások, köztük a Grayscale és a Bitwise, szintén szeretnének listázni és kereskedni az azonnali bitcoin ETF-eikre épülő bitcoin opció termékekkel.

Mi az a Bitcoin opció? És miért fontos ez most?

A Bitcoin opciók olyan pénzügyi származtatott termékek, amelyek lehetővé teszik Bitcoin vásárlását vagy eladását előre meghatározott áron egy adott jövőbeni napon. Például egy vételi opció lehetőséget ad arra, hogy egy fix opciós díjért cserébe előre rögzítsük, milyen áron szeretnénk vásárolni adott lejáraton, pl. december 31-én.

Ez a lehetőség egyfajta biztosításként is felfogható, amivel elkerülhető az árfolyamkockázat azoknak a piaci szereplőknek, amelyek a bitcoinnal a normál ügymenetük során találkoznak (pl. bányászok). Másfelől persze spekulációs lehetőséget is teremt a kereskedők számára.

A Bitcoin ETF-re épülő Bitcoin opció új lehetőségeket kínál azon intézményi befektetők számára, akik kapcsolatba szeretnének lépni a Bitcoinnal. Ez ismét nagyobb mértékű likviditást pumpálhat a jővőben a kriptopénz piacra.

“8+ hónappal az azonnali bitcoin ETF-ek indulása után… Az opciós kereskedést most jóváhagyták. Jobb későn, mint soha.”

mondta Nate Geraci, az ETF Store elnöke az X-en.

Eric Balchunas, a Bloomberg vezető ETF-elemzője is így kommentálta a helyezet.

“Feltételezem, hogy más hasonló termékeket is rövid időn belül jóváhagynak. Ez óriási eredmény a bitcoin ETF-ek számára (mivel több likviditást vonz majd a piacra, ami pedig még több nagy halat vonz majd be.”

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes