Az amerikai jegybank nagyot vágott, mit jelent ez a kriptopiacon?

Előszöris a tények: A FED 50 bázisponttal csökkentette a kamatot a FOMC szerda délutáni ülésén.

Mi várható a jövőben a kriptopénz piacon?

A Fed előrejelzései szerint 2024-ben további 50 bázispontos kamatcsökkentés várható a jelenlegi szinthez képest. 2025-ben további 100 bázispontos kamatcsökkentés várható. 2026-ban további 50 bázispontos kamatcsökkentést terveznek.

A kamatcsökkentések nagyjából támogatják a részvényeket és a kockázatos eszközöket mint a Bitcoin és a kripto az emelkedésben. MINDADDIG, amíg a gazdaság nincs recesszióban. Óriási jelentőséget tulajdonítottunk ezeknek a FOMC üléseknek (érthető módon), de azt is be kell látnunk, hogy a következő FOMC ülés és a következő adatközlés ugyanazt a címkét fogja viselni: „a legfontosabb”, „döntő fontosságú”, „vízválasztó”. Ettől függeltenül azonban a várakozásokat higgedtan kell figyelni. El kell fogadnunk azt, ami most már biztos: megérkezett a kamatcsökkentés, ami jelzi véget ért a Fed restriktív politikája.

Most az a fontos, hogy lássuk a jövőbeni kamatcsökkentések folytonosságát, valamint azt, hogy ezek rövid- és középtávon hogyan jelezhetőek előre. Kezdetben újabb 50 bázispontos kamatcsökkentés várható az év vége előtt. Ennél is fontosabb azonban, hogy lássuk, ez a lépés hogyan nyitja meg a likviditási csapot, amely révén újabb tőke áramolhat majd a piacokra. Ennek eredményeként a Bitcoin és más kockázati eszközök idővel profitálni fognak mind a likviditás növekedéséből, mind a borús narratíva változásából.

A mutatók összetett kilátásokat mutatnak: bár közel jártunk már egyesetleges altcoin szezon kezdetéhez, ez még indulás előtt mintha előhalt volna, hiányzik a határozottság és csak a folyamatos visszahúzódás látható a Bitcoin irányába.

A bitcoin árfolyam lendülete egyelőre inkább bizonytalan, mint optimista. Annak ellenére, hogy a Bitcoin az azonnali támogatási szintek felett tudott konszolidálni, és megtörtént a 60 000 dollár feletti áttörés is, itt még mindig sok mindent kéne bizonyítani, hogy képes megtartani az árfolyamot a magasabb szinteken hosszútávon is.

Azonban az a tény, hogy 60 ezer dollár felett nem csak zárni tudta a napot, hanem bőven felette tudott maradni a Bitcoin ára önmagában ígéretes lehetőséget teremt rövidtávon. Augusztus végén a legutóbbi lokális csúcs 65 ezer dollárnál volt, idáig könnyen eljuthat az árfolyam a közeljövőben, ha kitart a lendület.

Eközben a fundamentumok enyhén visszahúzódtak és a semleges zónában tartózkodnak.

A szeptember meglepően jó hónapnak ígérkezett eddig ahhoz képest, hogy a historikus adatok szezonalizását tekitve a szeptember mindig rosszul teljesített. De a hangsúlyt lassan át kell helyeznünk az október elejéi időszakra.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes