A Blackrock szerint geopolitikai fedezetet nyújt a Bitcoin

blackrock bitcoin fedezet

A 9000 milliárd dolláros vagyonkezelő cég, a BlackRock szerint a Bitcoin fedezet ad a globális bizonytalanság és a geopolitikai kockázat ellen. A cég közleményében globális monetáris alternatívának nevezte a Bitcoint.

A BlackRock szerint az eszköz fedezetként szolgálhat a növekvő globális bizonytalanság és a kormányokba, bankokba és hagyományos (fiat) valutákba vetett bizalom hanyatlása ellen.

BlackRock is a Bitcoint ajánlja a geopolitikai kockázat ellen fedezetként

A BlackRock Bitcoin ETF-je 2024 januárja óta az egyik legnépszerűbb ETF az érme számára. A tőzsdén kereskedett befektetési alapok elindítását követően a Bitcoin ára robbanásszerűen megnőtt, és 2024 márciusában elérte az új történelmi csúcsot, 73 000 dollárt. A kriptoalapú ETF-ek uralták a narratívát a pénzügyi szektoron belül, ahol a Bitcoin és az újonnan megjelent Ethereum ETF gyorsan népszerű termék lett.

A BlackRock tematikus és aktív ETF-ekért felelős vezetője, Jay Jacobs júniusban hasonló képet festett arról, hogy a BTC milyen létfontosságú a pénzügyek jövője szempontjából. Jacobs elmondta, hogy a digitális eszközök iparága fel fog pörögni, és a befektetők az IBIT ETF-et az indulása óta szeretik.

„A bitcoin egy születőben lévő eszköz. Csak egytized kell és eléréi az aranypiac méretét” – mondta Jacobs egy júniusi videóban.

„Ezért nagy a volatilitása, és kicsit másként viselkedik, mint a részvények és kötvények” – tette hozzá Jacobs.

„Sok befektető úgy tekint rá, mint potenciális fedezetre a geopolitikai és monetáris kockázatok ellen. Más befektetők úgy tekintenek rá, mint a blokklánc technológia jövőbeli elfogadását.

Mindkét esetben a befektetőknek megfontolt megközelítést kell alkalmazniuk a Bitcoinnal kapcsolatban, figyelembe véve mind a kockázatokat, mind az eszköz lehetséges hozamát.”

Sok befektető úgy tekint a Bitcoinra és a digitális eszközökre, mint a mindennapi pénzügyek jövőjére, így ezért is magas az ezen ETF-ek iránti érdeklődés. A BlackRock úgy véli, hogy ez az érdeklődés a kriptovaluta szektor iránt csak növekedni fog, különösen, ha a dollár és a befektetés új alternatívái egyre népszerűbbé válnak világszerte.

Mivel az amerikai dollár továbbra is bizonytalan helyzetben van, a kriptovaluták a hagyományos pénzek alternatívája.

Bár az amerikai dollár pozíciója a globális valuták élén biztonságos helyen van, jelentős diverzifikációs erőfeszítések zajlnak a háttérben. Sőt, különböző központi bankok igyekeztek megvédeni magukat a közelgő kudarctól, miközben felkarolják a technológiai lehetőségeket az olyan digitalizált platformokon, mint amit a kripto ad.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes