A Bitcoin és a részvénypiac korrelációja 2022 október óta nem látott szintre emelkedett

Bitcoin és a részvénypiac korrelációja

A Bitcoin és az amerikai tőzsde közötti korreláció az elmúlt 18 hónap legmagasabb szintjét érte el. A múlt héten a Bitcoin és a Nasdaq közötti 30 napos korrelációs együttható 2022 óta először nőtt 0,64-re.

Bitcoin és a részvények korrelációja

Bitcoin és a részvénypiac korrelációja
Bitcoin és a részvénypiac korrelációja

Ez az együtt mozgás a jövőhéten a szeptember 18-án várható FOMC ülésig biztosan kitarthat. A kereskedők ugyanis jelenleg konzervatívak maradnak, amíg a központi bank ténylegesen meg nem erősíti a kamatcsökkentést az ülés során. A bitcoin és a részvénypiac korreláció fontos mérőszám, ahhoz, hogy lássuk merre mozdulhat most a bitcoin árfolyama. Minnél közelebb van a korrelációs együttható a maximumhoz (1), annál inkább elmondható, hogy a részvényárfolyamok és a bitcoin árfolyama együtt mozog.

A K33 Research jelentése szerint azok az offshore kereskedők, akik az elmúlt két hétben a Bitcoin árfolyam emelkedésére fogadtak, jelenleg vesztes pozícióban vannak, ami potenciálisan kockázatot jelent a long pozíciók további bővülését tekintve.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes