Az FBI szerint Észak-Korea el akarja lopni az amerikai Bitcoinokat

Észak-Korea bitcoint lopna
FBI figyelmeztett, hogy Észak -Korea megpróbálja feltörni és ellopni az Egyesült Államok és a Bitcoin ETF-ek kriptoeszközeit.

Észak-Koreának amerikai Bitcoinra fáj a foga

A hackerek fejlett csalási technikákat alkalmaznak, hogy feltörjék az ezekkel a pénzügyi termékekkel foglalkozó vállalatok biztonságát – közölte az FBI. Az FBI szerint a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság (KNDK) rendkívül célzott social engineering (azaz a közösségi médián keresztül szerzett információkra támaszkodva) támadásokat hajtott végre a decentralizált pénzügyi (DeFi) és a kriptovaluta iparágakban dolgozó alkalmazottak ellen. Ezek a támadások részletes, operáció előtti kutatást és testreszabott forgatókönyveket jelentenek, amelyek célja az áldozat konkrét motivációnak és kapcsolatainak kihasználása. Az FBI hangsúlyozta, hogy az észak-koreai kiberszereplők tartós fenyegetést jelentenek a nagy mennyiségű kriptovalutát kezelő szervezetekre nézve. Taktikájuk közé tartozik a megbízható kapcsolatok kialakítása, hamis sztorik létrehozása állásajánlatokkal vagy befektetésekkel kapcsolatban, valamint rosszindulatú programok telepítése a célpontjaikkal való hosszan tartó és meggyőző beszélgetések segítségével. Az ügynökség felszólította a kriptovaluta szektorban működő vállalkozásokat, hogy fogadjanak el szigorú biztonsági intézkedéseket, beleértve a többtényezős hitelesítést, az érzékeny információkhoz való hozzáférés korlátozását és a kapcsolattartók személyazonosságának ellenőrzését több csatornán keresztül. Az FBI azt is javasolta, hogy a jelentős kriptovaluta-állományhoz hozzáféréssel rendelkező vállalatok tegyenek további óvintézkedéseket, hogy megvédjék vagyonukat ezekkel a kifinomult kiberfenyegetésekkel szemben.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes