10 ezer Bitcoint mozgatott meg az amerikai kormány

Silk Road bitcoinok az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államok kormánya szerdán 10 000 Silk Road fektepiachoz kapcsolódó lefoglalt Bitcoint helyezett át a Coinbase Prime tőzsde letéti számlájára.

Most nem eladásról lehet szó – biztonságba helyezte a Bitcoinokat az amerikai kormány

A tőzsdére történő betétek általában az eszközök eladási szándékát jelzik, de ebben az esetben az átruházás letétkezelési okokból történhetett.

A US Marshals Service, az Igazságügyi Minisztérium (DOJ) részlege a múlt hónapban bejelentette, hogy partnerséget kötött a Coinbase Prime-mal a nagy értékű digitális eszközök védelme és kereskedelme érdekében. Kevés betekintés van abba, hogy mi történik pontosan a tokenekkel, miután egy központi platformon landolnak.

Feltehetően a biztonságos őrzés miatt döntött így az amerikai kormány, hogy a Coinbase Prime letétébe helyezi az egyre többet érő Bitcoinokat.

A DOJ 2022-ben bejelentette, hogy több mint 50 000 BTC-t foglalt le a Silk Road piactértől. Ekkor tartóztatták le James Zhongot, aki bűnösnek vallotta magát a csalásban, miután a kormány azt állította, hogy 2012-ben manipulálta az internetes feket piac tranzakciós rendszerét.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes