Újabb piramisjáték miatt emeltek vádat az Egyesült Államokban

NovaTech

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) a NovaTech Ltd. alapítóit, Cynthiát és Eddy Petiont vádolta meg egy piramisjáték működtetésével. Több mint 650 millió dollárnyi kriptovalutát gyűjöttek össze a csalók.

A NovaTech átverés

A rendszer, amely több mint 200 000 befektetőt célzott meg világszerte, különösen a haiti-amerikai közösségen belül okozott nagy károkat. Hamisan ígért megtérülést a kripto- és devizapiaci befektetésekből. A SEC azt állítja, hogy az alapokat elsősorban a korábbi befektetők kifizetésére, a támogatók kártalanítására és a petíciók személyes költségeinek finanszírozására használták fel. Klasszikus piramisjáték struktúrája rajzolódott tehát ki.

A SEC emellett vádat emelt Martin Zizi, Dapilinu Dunbar, James Corbett, Corrie Sampson, John Garofano és Marsha Hadley promóterek ellen is az áldozatok jogellenes felkutatásában játszott szerepük miatt.

Ez az eset rávilágít a SEC azon elkötelezettségére, hogy felelősségre vonja az ilyen csalások terveinek kigondolóit is.

A NovaTech 2023 májusában összeomlott, így a legtöbb befektető nem tudta kivenni a befektetett pénzét.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes