Az Uniswap befektetői is kérdéseket kaptak a SEC-től

Uniswap szavazás

Több kockázati tőkealap, köztük az Andreessen Horowitz és a Union Square Ventures és további kockázatikezelő társaságok, akik az Uniswaphoz kapcsolódnak levelet kapott a SEC-től a Uniswap Labs decentralizált kriptotőzsdei szolgáltató tevékenységében való részvételük miatt.

Az Uniswap és befektetői ellen vizsgálódik a SEC

Az Uniswap Labs több mint 170 millió dollárnyi kockázatitőke-finanszírozást gyűjtött össze az évek során. A legutóbb 2022 végén tartott finanszírozási körben közel 1,7 milliárd dollárra értékelték a céget.

A vállalat az év elején egy úgynevezett Wells-értesítést kapott, ami egy utolsó előtti pillanat a végrehajtási eljárás során. Az Uniswap válaszolt is a megkeresésre. Úgy tűnik, hogy a szabályozók azzal vádolhatják az Uniswapot, hogy az egy nem bejegyzett tőzsdeként működik ami az értékpapírtörvényeknek ellentmond.

Kis nehézséget okoz a történetben, hogy az Uniswap egy sokkal decentralizáltabban működő szervezet, mint például a Coinbase, főleg, mivel valójában a vállalat nem is brókerként kíván tevékenykedni, csak a technológiai hátteret megadni a kriptovaluta váltáshoz.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy még ha a Uniswap Labs vállalatként be is szüntetné a tevékenységét, a tényleges termékek Uniswap hálózatán tovább futnának a cégtől függetlenül.

A befektetők beidézése a vizsgálatba mindenféleképpen üzenetként is szolgált a többi kockázat befektető társaság számára a SEC-től.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes