Ezekkel a projektekkel foglalkozik most a Binance Labs

binance labs projektek 2024-ben

A Binance Labs bemutatta az első projektcsomagot, amelyet a 7. évad inkubációjába bekerült.

Astherus likviditási központ

Az Astherus egy likviditási központ a stakinggel rendelkező eszközökhöz, mint például a likvid befektetési tokenek (LST) és a likvid újrabefektetési tokenek (LRT-k) részére nyújt likviditást.
https://x.com/AstherusHub

Ha a staking során eszközöket kötsz le egy blokklánc-hálózatban, ezzel hozzájárulsz a hálózat biztonságához, cserébe pedig hozamot kapsz. A stakinggel rendelkező eszközök azonban általában zárolva vannak, és nem használhatók vagy lehet velük könnyen kereskedni.

A Liquid Staking Tokenek (LST) olyan tokenek, amelyek stakingre lekötött eszközöket képviselnek, de kereskedni lehet velük anélkül, hogy az eredeti eszközöket ki kellene vonni a staking alól. Ez azt jelenti, hogy hozamra szerezhetsz a staking során, miközben továbbra is rugalmasan használhatod a tokened.

A Liquid Restaking Tokenek (LRT-k) az LST-ekhez hasonlóak, ezek a tokenek olyan eszközöket képviselnek, amelyek újraértékesítésre kerültek, azaz többször használták őket stakinghez különböző platformokon vagy hálózatokon. Az LRT-k további lehetőségeket kínálnak a hozam megszerzésére és a stakingre használt eszközök felhasználására.

Az Astherus központi platformként működik, ahol kezelni, kereskedni és likviditást lehet keresni a LST és LRT tokenek számára. Könnyebbé teszi a stakingelt eszközök felhasználását, növelve azok hasznosságát és lehetséges hozamát is.

Cycle Network híd-nélküli likviditási hálózat

A Cycle Network egy univerzális, biztonságos és ellenőrizhető láncabsztrakció, amely híd nélküli összesített likviditási hálózatot kínál minden blokklánchoz, legyen az L1, L2, EVM vagy nem EVM.
https://x.com/cyclenetwork_GO

Ez egy új technológia, amelyet arra terveztek, hogy javítsa a különböző blokklánc-hálózatok interakcióját és az erőforrások megosztását. A Cycle Network minden típusú blokklánc-hálózattal működik., biztosítja a tranzakciók és adatok védelmét és lehetőséget ad annak ellenőrzésére is, hogy a tranzakciók és adatok valóban helyesek és megbízhatóak.

Hagyományosan az eszközök különböző blokkláncok közötti átviteléhez hidakra (bridge) van szükség, amelyek összekötik őket. A Cycle Network szükségtelenné teszi ezeket a hidakat, leegyszerűsítve a folyamatot. A különböző blokkláncokból származó likviditást (a tranzakciókhoz rendelkezésre álló eszközöket) egy poolba egyesíti, megkönnyítve ezzel az eszközök kereskedését és felhasználását.

Minden blokklánchoz használható, azaz:

  • L1-ek (1. réteg): Ezek az alaprétegű blokkláncok, mint például a Bitcoin és az Ethereum.
  • L2-ek (2. réteg): Ezek másodlagos rétegek, amelyek az 1. réteg blokkláncaira épülnek a méretezhetőség és a hatékonyság javítása érdekében, mint például a Lightning a Bitcoin esetében.
  • EVM-ek (Ethereum virtuális gépek): kompatibilisek az Ethereum technológiájával, és Ethereum-alapú intelligens szerződéseket futtathatnak.
  • Nem EVM-ek: Ezek olyan blokkláncok, amelyek nem használják az Ethereum technológiáját.

A Cycle Network egy univerzális, biztonságos módot hoz létre a likviditás minden típusú blokklánc között való összekapcsolására és megosztására anélkül, hogy hagyományos hidakra lenne szükség. Könnyebbé és hatékonyabbá teszi az eszközök kereskedelmét és felhasználását a különböző blokklánc-hálózatokon keresztül.

Dill, a skálázható adathálózat

A DILL a leginkább skálázható adatelérhetőségi hálózat, amely teljes mértékben kompatibilis a Danksharding ütemtervével.
https://x.com/dill_xyz_

A DILL egy nagymértékben méretezhető hálózat, amelynek célja az adatok tárolásának és elérésének javítása a blokklánc rendszerekben. A DILL nagy mennyiségű adatot és tranzakciót tud hatékonyan kezelni, így jól tud alkalmazkodni a növekvő blokklánc alkalmazások igényeihez. A blokklánc műveletekhez szükséges összes adat elérhető és ellenőrizhető a felhasználók számára, a DILL arra specializálódott, hogy ezt a folyamatot hatékonnyá és megbízhatóvá tegye.

Danksharding egy javasolt módszer az Ethereum skálázhatóságának javítására, ami az adatok kisebb darabokra (szilánkokra) történő lebontásával és párhuzamos feldolgozásával dolgozik. Nevét Dankrad Feistről, az Ethereum egyik kutatójáról kapta.
A Danksharding ütemtervvel való teljes kompatibilitás azt jelenti, hogy a DILL-t úgy tervezték, hogy zökkenőmentesen működjön együtt az Ethereum jövőbeli fejlesztéseivel. Ez biztosítja, hogy amint az Ethereum egyre több tranzakciót és adatot kezel, a DILL továbbra is támogatja majd azt.

A DILL egy olyan hálózat, amely biztosítja, hogy az adatok mindig gyorsan és hatékonyan elérhetők legyenek a blokkláncok, akár nagy mennyiségben is.

EigenExplorer az EigenLayer első natív DeFi protokollja

Az EigenExplorer az EigenLayer által kifejlesztett első decentralizált pénzügyi (DeFi) protokoll.
https://x.com/EigenExplorer

Az EigenLayer egy olyan platform, amely javítja és kiterjeszti a meglévő blokklánc-hálózatok képességeit, lehetővé téve összetettebb és skálázhatóbb decentralizált alkalmazások létrejöttét.

Az EigenExplorert kifejezetten az EigenLayer platformhoz fejlesztették ki, és mélyen integrálták vele, kihasználva annak egyedi jellemzőit és erősségeit. Kihasználja az EigenLayer képességeit, hogy innovatív és hatékony DeFi-megoldásokat kínáljon, amelyek potenciálisan olyan funkciókat is tartalmazhatnak, mint a decentralizált kereskedés, hitelezés és likviditás biztosítása.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes