Jelentős eladási nyomás érheti a Bitcoint júliusban

bitcoin eladás

A Bitcoin piac több oldaláról érkezhet jelentős mértékű eladási nyomás ami negatívan befolyásolhatja a Bitcoint.

Eladási nyomás jelentkezhet a Bitcoin piacán júliusban

Az elmúlt napokban és hetekben napvilágot látott hírek szerint a Bitcoin piac több nagy szereplője is eladásra készül. A hirtelen megjelenő nagy mennyiségű Bitcoin negatívan befolyásolhatja a jelenleg amúgyis bizonytalan tartományban kereskedett Bitcoin árfolyamát.

Lássuk sorjában mi várható.

Mt.Gox károsultak kifizetése

A csődbiztos beszámolója szerint az Mt. Gox júliustól kezdi meg a mintegy 9 milliárd dollár értékű bitcoin és bitcoin cash kiosztását a csődbement tőzsde károsultjainak. A Bitcoin azonnal 3%-ot esett a hírre reagálva.

Az Mt. Goxot 2010-ben alapították, és a legnagyobb bitcoin tőzsdévé vált világszerte, amíg a platform 2014-ben egy biztonsági incidens során 850 000 bitcoint vesztett.

A megszűnt tőzsde vagyonkezelője bejelentette, hogy a hitelezőknek 142 000 bitcoint (8,95 milliárd dollárt) és 143 000 bitcoin cash (55 millió dollárt), valamint fiat valutát fizetnek vissza, összesen 69 milliárd japán jen értékben (432 millió dollár) 2024. október végéig.

Amerikai kormány bitcoin eladása

A blokklánc adatokból derült ki, hogy június 26-án az amerikai kormányzat bünüldözési szerveinél tartott Bitcoinok közül 3,940 BTC-t a Coinbase kriptovaluta tőzsdére utaltak át. A 240 millió dollárnyi Bitcoint várhatóan értékesíti vagy már értékesítette is az igazságszolgáltatás.

Az amerikai kormányzat rendszeres ad el nagy összegben Bitcoin, amit még 2014-ban a Silk Road internetes feketepiac lekapcsolásakor foglaltak le.

A Bitcoin Treasuries oldal adatai alapján az Egyesült Államoknak több, mint 210 ezer Bitcoin van a birtokában, ami 13 milliárd dollának felel meg.

Német kormány bitcoin eladása

Az utóbbi hetekben a német kormány is Bitcoin értékesítésbe kezdett. Németország az országok listáján a 4. legnagyobb Bitcoin tulajdonos, közveltlenül Kína és az Egyesült Királyság után.

Június 25-én Németország 900 Bitcoint értékesített a Coinbase és Kraken kriptovaluta tőzsdéken keresztül, több, mint 50 millió dollár értékben.

A német kormányzat Bitcoinjait szintén egy illegális oldal, egy kalózfilmeket forgalmazó platformtól foglalták le még tíz évvel ezelőtt. Közel 3 milliárd dollár összegben tartanak bitcoint, amit időről időre értékesítenek a legnagyobb kriptovaluta platformokon.

FTX károsultak kifizetése

Az FTX vagyonkezelője a közelmúltban benyújtott bírósági beadványokban azt mondta, hogy ügyfelei 98%a megkaphatja a fennálló tartozást 60 napon belül azt követően, hogy a csődbíróság jóváhagyta a felszámolási tervét. A gyorsabb fizetési lehetőség minden olyan ügyfélre kiterjed, akinek 50 000 USD-ig tartozik az FTX.

Az FTX a világ egyik legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje volt, amely 2022 novemberében csődbe ment, miközben azt állították, hogy tulajdonosai elsikkasztották és visszaéltek az ügyfelek pénzeszközeivel. Sam Bankman-Friedet, a tőzsde vezérigazgatóját 25 év börtönbüntetésre ítélték, és 11 milliárd dollár visszafizetésére kötelezték.

A csődbe ment FTX kriptovaluta tőzsde hitelezői most szembesülnek azzal a lehetőséggel, hogy vagyonukat készpénzben vagy kriptopénzben kapják vissza. Az Egyesült Államok Delaware kerületi csődbíróságához benyújtott beadványból kiderült, hogy a bíró jóváhagyta azokat szavazólapokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a tőzsde ügyfelei szavazhassanak az ügyben. A szavazás határideje augusztus 16.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes