A börtönben is megduplázta vagyonát a kriptotőzsde alapítója

Binance Ceo Changpeng Zhao

A Binance korábbi vezérigazgatója, „CZ” a BNB tokenek forgalomban lévő készleteinek 64%-át birtokolja.

Changpeng Zhao (röviden: CZ) A Binance korábbi vezérigazgatója a Forbes jelentése szerint a Binance Coin (BNB) forgalomban lévő készletének 64%-át, vagyis nagyjából 94 millió BNB tokent birtokolja.

A Binance és a CZ együttesen birtokolja a forgalomban lévő 147 millió BNB 71%-át. Zhao 90%-os részesedése a Binance-ben és kriptovaluta befektetéseinke értéke a világ 24. leggazdagabb emberévé tették őt, 61 milliárd dolláros nettó vagyonával. Pedig most éppen börtönben ül.

A BNB a Binance tőzsde natív tokenje, amelyet a Binance platformon díjakra és jutalmakra használnak. A hasznossági token maximális kínálata 200 millió, és több mint 153 millió BNB token van forgalomban a piacon. A tokenégetések révén csökkentik a kínálatot, attól függően, hogy milyen a kereslet-kínálat dinamikája.

CZ börtönbe került

2023-ban az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma (DOJ) vádat emelt Zhao és Binance ellen a szankciók és a pénzmosási törvények állítólagos megsértése miatt. Zhao, aki akkoriban vezérigazgató volt, vádalkut kötött az amerikai ügyészekkel.

CZ bűnösnek vallotta magát a banktitokról szóló törvény megsértésében, és beleegyezett abba, hogy lemond a Binancenál betöltött vezetői szerepéről. Utódja a jelenlegi vezérigazgató, Richard Teng lett.

Április 30-án Zhaót négy hónap börtönbüntetésre ítélték az USA-ban, ami messze van az amerikai ügyészek által javasolt három évtől a Zhao állítólagos szerepe miatt a szankciók megszegésében és a pénzmosás elősegítésében. Börtönbüntetését pedig már meg is kezdte.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes