500 millió dollár kötvényt bocsát ki a MicroStrategy, hogy ismét Bitcoint vásároljon

MicroStrategy

Michael Saylor üzleti intelligenciával foglalkozó cége, a MicroStrategy bejelentette, hogy 500 millió dollár értékben bocsát ki kötvényt a vállalat tevékenységének jövőbeli finanszírozására. Az sem titok, hogy a befolyt összegből Bitcoint fognak vásárolni.

A MicroStrategy hitelből vásárol Bitcoint

A MicroStrategy, az üzleti intelligencia-cég és a legnagyobb vállalati bitcoin-tulajdonos 500 millió dollárt kíván összegyűjteni konvertibilis kötvény kibocsátással, amihez további 75 millió dolláros opció tartozik.

A piaci feltételektől és egyéb tényezőktől függően a 2032-ig esedékes kötvényeket zártkörű kibocsátás keretében bocsátják ki minősített intézményi befektetők számára – áll a társaság csütörtöki közleményében. A kötvények fedezetlenek, félévente kamatoznak, és készpénzre, a MicroStrategy A osztályú törzsrészvényre vagy mindkettőre átválthatók.

A MicroStrategy az ebből az ajánlatból befolyt összeget „további bitcoin beszerzésére és általános vállalati célokra” kívánja felhasználni.

Az átváltható kötvények rugalmasságot biztosítanak a MicroStrategy számára adósságkezelésében, miközben potenciálisan profitálhatnak a részvények felértékelődéséből a befektetők is. A MicroStrategy 2020 óta továbbra is jelentős mértékben fektet be a Bitcoinba, ami tükrözi azt a stratégiáját, hogy adósságfinanszírozást használ Bitcoin-állományának bővítésére.

A MicroStrategy korábban 600 millió dolláros átváltoztatható kötvény-ajánlatot javasolt márciusban, részvényárfolyamának megugrását követően, majd abban a hónapban további 9245 BTC-t vásárolt 623 millió dollár készpénzért. Két kisebb, márciusi és áprilisi akvizíció után a cég jelenleg 214 400-at birtokol, 7,54 milliárd dollár összköltséggel. Azaz bitcoinonként 35 180 dollárt fizetett. A MicroStrategy Bitcoin-állományának értéke a jelenlegi árfolyamon 14,5 milliárd dollár.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes