Leállt a Stacks hálózat a Bitcoin reorganizáció miatt

Bitcoin reorganizáció

A Bitcoin 2. rétegű hálózata a Stacks 9 órára leállt az elsődleges Bitcoin hálózatban tapasztalt tevékenységek miatt.

Stacks, a Bitcoin második rétegű hálózata

A Stacks, a Bitcoin 2. rétegű hálózata, amely a Bitcoin skálázhatóságát szeretné javítani. A hálózat jelentős fennakadást tapasztalt péntekent, mivel a blokkgyártás közel kilenc órán keresztül teljesen leállt.

A Stacks úgy készült, hogy lehetővé tegye az olyan funkciókat, mint az intelligens szerződések és az NFT-k a Bitcoin hálózaton.

A Stacks leállása 12%-os esést idézett elő az STX token árában, a Stacks natív tokenjében.

A fennakadást a Bitcoin reorganizációja és a váratlan bányász viselkedés okozta

Mi az a Bitcoin reorganizáció?

A blokklánc átszervezése vagy reorganizációja a blokkláncon azt a folyamatot jelenti, amelyben a meglévő blokkláncot felülvizsgálják vagy átszervezik, hogy egy vagy több blokkot alternatív blokkokra cseréljenek. Ez veszélyes esemény a Bitcoin hálózatra nézve, és különösen a bányászokat tekintve, akik kibányászták az eltávolított blokkokat, mivel elveszítik a blokk jutalmát. A felhasználók tranzakciói pedig nem teljesülnek, amik a reorganizált blokkokba kerültek be.

Ugyanakkor a lánc átszervezése a Bitcoin csomópontok funkciójának teljesen normális működése. A leghosszabb ismert lánc elfogadása lehetővé teszi, hogy a hálózat csomópontjai ugyanabban a blokkláncban állapodjanak meg, és a láncok átszervezései csak egy részét képezik ennek a folyamatnak.

Kripto Konzultáció

Ha úgy érzed túl sok az új információ, vagy le kéne porolni az alapokat a kriptovaluta tudásod illetően, gyere el egy INGYENES konzultációra, foglalj időpontot és beszéljük meg, mi lenne a legjobb megoldás neked.
Ingyenes