A részvények árfolyama ismét együttmozog a Bitcoinnal

Elkezdett együttmozogni a részvényekkel a Bitcoin árfolyama

A Bitcoin 90 napos korrelációja az amerikai részvényekkel a múlt héten 0,17-re emelkedett, miután márciusban több éves mélypontot ért el, mindössze 0,01-et.

A részvények árfolyama ismét együttmozog a Bitcoinnal
A részvények árfolyama ismét együttmozog a Bitcoinnal

Geopolitikai feszültség miatt romlott a kockázati hangulat

Az elmúlt hetekben a növekvő makrogazdasági ellenszél és geopolitikai feszültség közepette a kockázati hangulat romlott, ami a kockázati eszközök széles körű eladását eredményezte április elején. A Bitcoin árfolyamát azonban továbbra is erősen befolyásolja az olyan egyedi tényezőket, mint az azonnali Bitcoin ETF-ekbe áramló tőke.

Érdekes módon a Bitcoin és az európai részvényindex, az európai régiók 600 legnagyobb vállalatát követő STOXX 600 közötti korreláció idén többnyire változatlan maradt – nulla körül. Eközben a Bitcoin és a CSI 300 index által képviselt kínai részvénypiacok közötti korreláció 2024-ben negatív, -0,14-en áll.

Összességében a Bitcoin korrelációja a kockázati eszközökkel továbbra is jóval a 0,6 feletti bikapiaci csúcs alatt marad.

Minnél alacsonyabb a korreláció mértéke, annál nagyobb fedezetet tud biztosítani a Bitcoin a több eszközcsoporttal szemben, mert az árfolyama nem mozog együtt más eszközök árfolyamával.