Coinbase arany és olaj kereskedést indít

A Coinbase elvesztett egy pert a legfelsőbb bíróságon

Ez azonban nem érinti a kriptoszektort közvetlenül.

A világ egyik legnagyobb kriptopénz kereskedési platformka, a Coinbase elveszített az amerikai Legfelsőbb Bíróság ellen egy pert A vita tárgya az volt, hogy melyik jogi megállapodásnak kell érvényesülnie, ha a felek két különböző szerződést kötnek, és az első választottbírósági eljárást követel.

Az ítélet közvetlenül nem érinti a digitális eszközök szektorát. Azonban választottbírósági kérdések egyre fontosabbá válnak a technológiai szektorban érdekkülönbözőség esetén.

Az ügyben a vita arról szólt, hogy az eredeti szerződésben szereplő választottbírósági kikötésnek kellett volna-e szabályoznia azt, ami egy Dogecoin nyereményjátékhoz kötődő későbbi szerződésben történt.

A Legfelsőbb Bíróság határozata egyértelművé teszi, hogy amikor a felek két megállapodást kötöttek, amiben az egyik választottbírósági eljárást, a másik pedig bírósági határozatot ír elő, nem egyértelmű, hogy a felek választottbírósági eljárásban kívánják-e megoldani később a szóban forgó nézeteltérést érintő kérdést.

“Néha nyersz. Néha veszítesz” – kommentálta a döntést a Coinbase jogi osztályának ügyvezető igazgató, Paul Grewal az X-en közzétett bejegyzésében. “Hálásak vagyunk, hogy lehetőségünk nyílt a Bíróság elé terjeszteni ügyünket, és nagyra értékeljük, hogy a Bíróság fontolóra vette a témát. “