valós eszközök tokenizációja

Sikeresen zárult a tokenizált eszközök tesztje

DTCC és a Chainlink közös projektben tesztelte a befektetési alapok tokenizálását, amiben közreműködött a JPMorgan, Templeton, BNY Mellon is.

A Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC) egy kísérleti projektet hajtott végre a Chainlink blokklánccal együttműködve amiben több nagy amerikai pénzintézet is részt vett a befektetési alapok tokenizálásának felgyorsítása érdekében.

A Smart NAV névre keresztelt projekt célja egy szabványosított folyamat létrehozása volt az alapok nettó eszközértékének (NAV) való átvitelére és terjesztésére a különböző blokkláncokon keresztül, a Chainlink interoperabilitási protokollja segítségével.

A kísérlet során kiderült, hogy a strukturált adatok láncon történő szállításával, valamint szabványos szerepkörök és folyamatok létrehozásával az alapadatokat több láncon belüli felhasználási esetbe is be lehet ágyazni, például tokenizált alapokba és tömeges fogyasztókat elérő intelligens szerződésekbe.

A valós eszközök tokenizálása a blokklánc-technológia népszerű felhasználási területévé vált. A pénzügyi intézmények, mint a BlackRock, a Citi és az HSBC olyan előnyökre törekednek, mint a működési hatékonyság és a fokozott átláthatóság.

Valós eszközök tokenizálása

A valós eszközöknek a tokenizálása arra utal, hogy a valós világban lévő eszközök egy részének jogait digitális tokenekké alakítják át egy blokkláncon. Ez az innovatív megközelítés lehetővé teszi egy eszköz tulajdonjogának vagy befektetésének digitális eszközökkel történő megjelenítését, ami hatékonyságot és biztonságot kínál.