FTX ügyfelek kártalanítása megkezdődött

24 milliárd dollár adót fizethetett volna a csődbe ment FTX

Az FTX kriptopénz tőzsde részére 24 milliárd dolláros adófizetési kötelezettséget írt elő az amerikai adóhatóság, az IRS. Azonban most kevesebbel is beérte.

A csődbe ment FTX adófizetése elérte volna a 24 milliárd dollárt

Az FTX adófizetési kötelezettsége elérte a 24 milliárd dollárt. Azonban ennek az összegnek csak a töredékére tart igényt az Internal Revenue Service, az amerikai adóhatóság. Ezzel pedig szabaddá vált az út a kriptotőzsde előtt, hogy végre elkezdhesse visszatéríteni az ügyfelek részére a fennálló tartozását.

Az IRS 200 millió dolláros követelést kap az FTX csődje után és egy 685 millió dollár alacsonyabb prioritású követelést, amelyet alárendelten kell kifizetni az ügyfelek és más hitelezők után fennmaradt vagyonból.

Az egyezség az FTX csőd során várakozó ügyfelek előtt álló jelentős akadályt oldja meg. Az adóhátralék ugyanis megakadályozta volna a kártalanítást egy elhúzódó és kiszámíthatatlan pereskedéssel a kriptotőzsde és legnagyobb hitelezője, az amerikai adóhatóság között.

Az FTX vitatta az IRS 24 milliárd dolláros követelést, de elismerte az IRS felé fennálló esetleges jelentős adókötelezettséget. Az egyezség a csődbíró jóváhagyását követően lép hatályba.