Neynar decentralizált fejlesztői közösség

11 millió dollárt kapott Neynar, a fejlesztők decentralizált közössége

A Haun Ventures, a Coinbase és az a16z összesen 11 millió dollárt fektet be Neynar hálózatába, a Web3 közösségi hálózatok eszköztárába.

Neynar, a decentralizált fejlesztői közösség

A Neynar, a fejlesztők számára kialakított, decentralizált közösségi hálózatok kiépítéséhez eszközöket biztosító cég bejelentette az A sorozat 11 millió dolláros finanszírozást kapott. A finanszírozást kört a Haun Ventures vezette az a16z, a CSX, a Coinbase Ventures és a Union Square Ventures részvételével.

Neynar szolgáltatásait jelenleg olyan fejlesztők használják, akik közösségi alkalmazásokat építenek a Farcasteren, egy nyílt forráskódú protokollon, ami már több mint 378 000 olyan felhasználóval vonzott eddig, akik fontosnak tartják, hogy birtokolják és felügyeljké az adataikat.

A vállalat célja, hogy minden közösségi protokollon, nem csak a Farcasteren végzett fejlesztések központjává váljon. Olyan szolgáltatásokat kínálnak a fejlesztők számára amely a folyamatokat egyszerűsítie, például különböző hubok futtatásával és alapvető API-k biztosításával.

A Neynar célja, hogy minimálisra csökkentse a kriptovaluta felhasználók és a mögöttes blokklánc technológia közötti érintkezési pontokat. Ezáltal pedig megkönnyítse az utat a Web3-hoz miközben a Web2-alkalmazásokhoz, például az Instagramhoz vagy a TikTokhoz hasonló élményt teremt. Ezáltal a kriptovaluta közösségen kívüli mindennapi felhasználókat is be tudja vonzani a decentralizált közösségi hálózatokhoz a jövőben.